| | USD/MNT 0₮

ГАХАЙН МАХ ХОРТОЙ ЮУ? ЭСВЭЛ...

      Гахайн махны харшил нь ховор тохиолддог боловч хүнсний харшилтай хүмүүс болгоомжтой байх хэрэгтэй. Энэ нь гахайн махны ийлдэс нь уураг агуулдаг бөгөөд энэ нь бие махбодид харшлын процессыг өдөөдөг альбумин ба иммуноглобулин юм. Тодорхой шалтгааны улмаас мах нь асар их хэмжээний хортой бактери агуулдаг. Гахайн махны хор хөнөөл нь шимэгч хорхойноос үүдэлтэй байдаг. Гахайг хөлөрдөггүй тул хөлсөө махандаа шингээдэг, тооройлсон үедээ чийг дутагдвал үр зулзагаа иддэг гэдгийг хэн бүр мэддэг. Мөн янз бүрийн боловсруулаагүй хүнс хэрэглэдгээс өвчин тээгч болдог амьтан юм.

     Эдгээр паразитуудыг гахайн булчингийн эдээс олж, хүний ​​биед нэвтэрч, зүрхний булчинд нэвтэрч, тэнд үржиж, улмаар хүний ​​амь насанд аюултай нөхцөл байдлыг үүсгэдэг. Шимэгч хорхойгоор халдварлахгүйн тулд гахайн махны зөв дулааны боловсруулалтыг санаж байх хэрэгтэй, учир нь өндөр температурт эдгээр шимэгчид үхэж, таны биед хор хөнөөл учруулдаггүй.

    Гахайн мах боловсруулалтын горим муутайгаас ихэвчлэн хэрэглэхэд цус бохирдон хатиг болон ямар нэгэн хам өвчин тусдаг. Европын орнуудад гахайн махыг маш сайн боловсруулдаг бол азийн хүнсний хэрэгцээнд энэ төрлийн махыг болгоомжтой хэрэглэхийг анхааруулдаг.

     Эцэст нь зөвлөхөд ямар ч амьтны махыг сайн шнжин сонгож ямар ч тохиолдолд бүрэн болгож идэх нь эрүүл мэндэд тустай юм.

 

Нийгэм

Сэтгэгдэл (0)

Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд Asu.mn хариуцлага хүлээхгүй.